Informatie

Troffelvloeren zijn vloersystemen op basis van epoxy-, polyurethaan- of methacrylaatharsen, aangevuld met gegradeerde inerte stoffen. Troffelvloeren zijn leverbaar in zowel kleurloze als gepigmenteerde versies. Sanitaire plinten en goten kunnen worden meegenomen zodat er een naadloze, waterdichte en hechte wand/vloerverbinding ontstaat.

Troffelvloeren zijn zeer geschikt voor een omgeving waar de vloer zwaar mechanisch en zelfs chemisch en of thermisch wordt belast. Het product bestaat uit twee of drie componenten producten, afhankelijk van de toepassing. Vuil, bacteriën en schimmels hebben geen mogelijkheid zich te hechten en de vloer is ondoordringbaar voor water, oliën en vetten.

Een vloer is samengesteld uit oplosmiddelvrije epoxyhars, kwartskorrels en een minerale vulstof. De massa van de vloer varieert van 1700 tot 2100 kg per M3. Hoe hoger de dichtheid des de beter is de vloer bestand tegen chemische stoffen en/of thermische schokken.

De minimale laagdikte bedraagt 5 mm en de toegestane belasting per oppervlakte eenheid bedraagt 60-95 Newton/mm2. Dit is bijna 1 kg per mm2. De mate van antislip en de oppervlakte structuur wordt bepaald aan de hand van de toepassing. Het oppervlak kan gladder gemaakt worden als de situatie daar om vraagt.

Een troffelvoer is ook onder natte omstandigheden altijd stroef, gemakkelijk reinigbaar en voldoet aan alle eisen die gesteld worden binnen de CUR 64 vloeistofdicht.


Voordelen troffelvloer

- Naadloos
- Vloeistofdicht
- Hygiënisch
- Extreem stoot- en slagvast
- Slijtvast
- Eenvoudig te reinigen
- Duurzaam
- Leverbaar in talloze kleuren


Ondervloer / Ondergrond

De troffelvloeren worden op een droge, vormvaste en vetvrije ondervloer aangebracht. Troffelvloeren zijn ook toepasbaar op minder vlakke ondervloeren waardoor ook zwaar beschadigde ondergronden te voorzien van een hoogwaardig en kwalitatief vloersysteem. De epoxy troffelvloer maakt zelfs van de ruwste ondergronden een naadloze, vloerstofdichte, slijtvaste, en kras vaste vloer.


Zekerheid

Afhankelijk van het gebruik van de troffelvloer kan de samenstelling / verhoudingen van de componenten worden aangepast. Wij maken hierbij gebruik van de kennis en ervaring van onze toeleveranciers en zullen in de meeste gevallen door hen een adviesrapport op laten stellen zodat u als klant verzekerd bent van het feit dat ook de toeleveranciers betrokken is en op de hoogte is van uw project. Dit advies rapport maakt dan ook een deel uit van ons voorstel.

Bij grotere projecten laten wij de productspecialist van de leveranciers tijdens de uitvoer ons werk controleren zodat u alle zekerheden krijgt die er denkbaar zijn.


Toepassingen

BETONmonteur brengt troffelvloeren aan bij onder andere;
• Gemeentehuizen en ander overheden
• Logistieke bedrijven
• Productiebedrijven
• Horecabedrijven
• Zware industrie, zoals de Chemisch-, voedselverwerkende- industrie
• Scholen
• Particulieren woningen
• Verenging van Eigenaren

Troffelvloeren kunnen door ons worden aangebracht van 2 tot 2000 M2. Bij grotere oppervlakte zullen wij gebruik maken van collega’s zodat wij kunnen voldoen aan de planning.


Levensduur

De gemiddelde levensduur van de vloer is 10 jaar. Uiteraard kan een vloer, bij schade, tussentijds hersteld worden. Wel zal een reparatie altijd zichtbaar zijn. Indien gewenst kan er een onderhoudscontract worden afgesloten om de levensduur te verlengen. Een onderhoudscontract houdt in dat BETONmonteur periodiek de vloer zal overlagen met een extra seal laag.


Onderhoud

Troffelvloeren zijn onderhoudsvriendelijk en makkelijk te reinigen door middel van vegen en stofzuigen of door het gebruik van andere reinigingstechnieken. Vochtig reinigen met water is in de regel al voldoende. Voor extra reiniging kan gebruik gemaakt worden van ClearGreen F10 kunststof vloerenreiniger.

Cleargreen F10 Kunststof Vloerenreiniger is een laag schuimend reinigingsmiddel voor de dagelijkse en periodieke reiniging van alle epoxy gebonden en epoxy gecoate vloeren. Universeel toepasbaar op alle denkbare vervuiling van minerale, plantaardige en eiwitrijke vervuiling.


Leveranciers

Afhankelijk van de toepassing maakt BETONmonteur gebruik van de volgende leveranciers:
• Arturo
• Him
• Van Goor Bouwchemie
• Euro-floor


Vragen / prijsopgave

Overweegt u gebruikt te maken van het toepassen van een troffelvloer neem dan contact op met ons zodat wij u met raad en daad bij kunnen staan. Gebruik hiervoor het contact formulier of stuur direct een email naar info@betonmonteur.

Ontworpen door: Muzo Media